Snel naar...

Vredo Doorzaaimachine

 

Graslandvernieuwing!

Na een strenge winter, de eerste snede of in het najaar is het noodzakelijk de weide van een frisse grasmat te voorzien.

De Agri Twin 580 is een sterke robuuste doorzaaimachine. De Agri Twin is uitgevoerd met een dubbele schijven-systeem. Dit systeem legt het zaad door middel van luchtondersteuning netjes in de kleine snede en garandeert een snelle kieming en worteling van het graszaad. De schijven zijn gemonteerd met een rijafstand van 7,5 cm. Dit zorgt voor een geheel gesloten en gezonde grasmat. Uit onderzoek blijkt dat het systeem een kieming kent van 96% van het graszaad. Doorzaaien is alleen zinvol als het graszaad in de grond wordt opgesloten.

De werkbreedte is 5.80 meter, het voordeel is dat de machine een hoge capaciteit heeft en dus veel hectares in een uur kan doen waardoor het hectare tarief laag blijft.

Voor een totale graslandverbetering kunnen wij in één werkgang het onkruid uit de grasmat kammen en de weidegg opent de grasmat voor een betere beluchting.  

 

 

Speciaal voor het doorzaaien is Limagrain op de markt gekomen met een doorzaaimengsel.

De Havera 3 doorzaai.

 

Havera 3 is een 100% engels raaigras tetraploid mengsel voor graslandverbetering. Bewust, want deze rassen hebben een sterker concurrentievermogen en verhogen de succeskans bij doorzaai aanzienlijk. De speciale zaadcoating werkt prestatieverhogend onder mindere kiemomstandigheden.

 

Klik hier voor een uitgebreide foto reportage van boerderij.nl over de doorzaai demo 26-3-2013,

Efficienter gras doorzaaien met nieuwe Vredo/machine.

Hatzenbichler  Sleepzaaimachine

Vlakt eerst de oneffenheden zoals bijvoorbeeld molshopen.

Daarna wordt het graszaad breedwerpig gezaaid doormiddel van luchtondersteuning.

Vervolgens wordt het oude gras verwijderd met de wiedegtanden.

De camebridgewals drukt de grasmat weer netjes aan.

Deze machine is een snelle manier om uw grasmat te repareren.